Меню
Остання редакція: 16 грудня 2023

Зустріч студентів ОР «Бакалавр» із стейкхолдером

      На кафедрі садово-паркового господарства відбулася зустріч студентів ОР «Бакалавр» зі стейкхолдером Декоративного розсадника «Маркет рослин» Олександром БАЮРОЮ. Студенти мали можливість поставити низку цікавих запитань, на які отримали змістовні відповіді. Стейкхолдер акцентував особливу  увагу на необхідності  поглиблення практичних знань у галузі вирощування садивного матеріалу декоративних рослин, адже сучасне декоративне розсадництво, як галузь сільськогосподарського виробництва, впродовж останніх років розвивається досить інтенсивно. Це пояснюється як зростанням попиту на високоякісний садивний матеріал всередині країни, так і великими можливостями України для його експорту.

      Олександр БАЮРА підкреслив, що виробництво садивного матеріалу вимагає не тільки ґрунтовних знань з біології та екології рослин, їх декоративних якостей, але і досконалого  володіння технологіями розмноження та вирощування його різних груп. Адже майбутні фахівці мусять мати необхідні практичні навички з живцювання, щеплення рослин, формування штамбу, крони та кореневої системи саджанців, уміти застосовувати сучасні добрива та фізіологічно-активні речовини, а за необхідності і засоби захисту від хвороб, шкідників та бур’янів, розраховувати собівартість виробництва та планувати технологічні процеси. Без цього неможлива їх повноцінна діяльність на виробництві.

      Інформація, отримана під час зустрічі, слугуватиме для студентів основою для вдосконалення змісту та якості фахової підготовки здобувачів освіти за освітньою програмою «Садово-паркове господарство».