Меню
Остання редакція: 27 вересня 2021

Знайомство студентів першого курсу з історичною спадщиною – оранжереями університету

    Спеціальність 206 Садово-паркове господарство – одна з сучасних і перспективних професій, що розвивається динамічними  темпами і передбачає використання не лише творчого підходу, а й сучасних технологій і світового досвіду. Садово-паркове мистецтво – це мистецтво створення садів, парків та інших об’єктів озеленення за допомогою законів композиції, перспективи, теорії світла і кольору, при використанні природних та інших матеріалів, що виражає певний ідейний зміст в художніх образах.

     В Уманському національному університеті садівництва фундаментальна теоретична підготовка висококваліфікованих фахівців у галузі садово-паркового господарств органічно поєднується із сучасними практичними методами та технологіями виробництва. Так, дисципліни професійної і практичної підготовки проводяться у виробничих умовах, зокрема і на базі теплично-оранжерейного комплексу кафедри садово-паркового господарства, де студенти мають можливість досліджувати особливості вирощування рослин у закритому середовищі.

          22 вересня 2021 року у межах дисципліни «Основи фахової підготовки» для студентів-першокурсників спеціальності 206 Садово-паркове господарство проведено екскурсію теплично-оранжерейним комплексом. Майбутні фахівці ознайомилися з колекцією лимонів і особливостями їх вирощування.   

 Колекція лимонів Уманського НУС

      Неабияку зацікавленість викликали у студентів субтропічні оранжереї.

   Оранжерея субтропічних рослин

       Також студенти дізналися про особливості росту саговників у кліматичних умовах університету.

 Оранжерейний комплекс Уманського НУС

      На факультеті садово-паркового господарства Уманського НУС застосовуються новітні методи навчання майбутніх фахівців садово-паркового господарства. Тож бажаємо першокурсникам цікавих і пізнавальних років навчання.

 

Михайло Осіпов, доцент кафедри