Меню
Остання редакція: 06 січня 2021

Зимові канікули 2021 року в тропіках Уманського НУС

   За декілька останніх років ми звикли до зим без сильних морозів і снігу. Але усвідомити, що серед клімату України, в її центрі, а саме в місті Умань, у січні можна побачити пальми, бамбук, кактуси, квітування лимону та мушмули, плоди мандаринів і лимонів (і не на полицях магазинів, а на гілці!), то це є дійсно – «Диковинка».

   05 січня 2021 року Уманський НУС зустрічав вихованців Центру розвитку дитини «Перший клас» міста Умань. Малеча у захваті споглядала плоди лимонів і мандаринів, а на сагових пальмах, яким понад 200 років, із зацікавленням і обережністю вишукувала мешканців джунглів. Непоміченим не залишилось й озеро із золотими рибками, які з подивом дивились на зимових відвідувачів.

   

Зарості бамбуку здивували дошкільнят і нагадали про ведмедів панд, якими залюбки харчуються ці тваринки.

Відвідувачі залишились задоволені екскурсією до оранжереї та обіцяли неодмінно повернутися весною.

А ми нагадуємо, що на базі Уманського національного університету садівництва відбувається підготовка студентів за 22 спеціальностями, тому наявність теплично-оранжерейного комплексу сприяє всебічному розвитку студентської молоді та надає змогу не лише поринути в професійну атмосферу, а й сприяє релаксації і відновленню сил за рахунок занурення у лоно тропічної природи.

Викладач кафедри садово-паркового господарства Михайло Осіпов