Меню
Остання редакція: 23 червня 2023

21 червня 2023 р. на засіданні кафедри садово-паркового господарства відбувся розгляд і обговорення звітів здобувачів освітньо-наукового ступеня Доктор філософії за 2022-2023 н.р.

21 червня 2023 р. на засіданні кафедри садово-паркового господарства відбувся розгляд і обговорення звітів здобувачів освітньо-наукового ступеня Доктор філософії. за 2022-2023 н.р.

Під час засідання здобувачі вищої освіти доктора філософії презентували результати виконання освітньої та наукової складових програми підготовки доктора філософії, власні наукові результати за тематикою досліджень, навчальні здобутки. Аспіранти доповіли про результати апробації досліджень, а саме, участь у наукових конференція та публікації.

Зокрема, Анною Бровді (тема дисертації «Біолого-екологічні особливості розмноження і вирощування троянд групи флорібунда та їх використання в озелененні») за звітній період проведено аналіз результатів декоративно-господарської оцінки сортів троянд групи флорібунда, а також ефективності вегетативного розмноження методом живцювання та окуліровки. За матеріалами дисертаційної роботи опубліковано 18 наукових праць, з яких п’ять статей у фахових виданнях України, одна стаття у закордонному виданні та 12 праць у матеріалах Міжнародних та Всеукраїнських наукових конференцій з них, зокрема, за звітній період, опубліковано три статті у фахових виданнях України та три праці у матеріалах Міжнародних і Всеукраїнських наукових конференцій.

Дисертаційну роботу завершено та подано на попередній захист.

Валерій Бабій (тема дисертації «Господарсько-біологічна оцінка сортів лимона (Citrus limon L.) для подальшого використання у садово-парковому господарстві Центрального Лісостепу України») провів визначення впливу температурного режиму на ріст та розвиток рослин лимонів в умовах закритого та відкритого середовищ. Результати наукових досліджень подав до оприлюднення.


Калюжна Ліліана Володимирівна (тема дисертації «Оцінювання інтродукованих сортів тюльпана (Tulipa L.) за декоративними властивостями для використання у ландшафтному дизайні». За звітний період виділено найбільш перспективні сорти за морфологічними ознаками для використання у ландшафтному дизайні та проаналізовано їх господарське значення. Також досліджується та проводиться оцінка стійкості сортів тюльпана до ураження основними хворобами: склероціальна гниль, сіра гниль та тифульоз.

Також, науково-педагогічні працівники заслухали доповіді і інших здобувачів наукового ступеня доктор філософії та надали здобувачам рекомендації та поради із вдосконалення дослідницької роботи.