Меню
Остання редакція: 17 квітня 2021

Вийшов з друку навчальний посібник «Живі огорожі та вертикальне озеленення у ландшафтному дизайні»

     З прогресом урбанізації все гострішим стає конфлікт між архітектурою та зеленими насадженнями в містах. Нині ідея інтегрованого ландшафту – вагомий підхід до збільшення зелених насаджень, не займаючи внутрішніх міських земель. Враховуючи актуальність даного питання, науковцями кафедри садово-паркового господарства видано навчальний посібник «Живі огорожі та вертикальне озеленення у ландшафтному дизайні».

     У виданні автори, доктор сільськогосподарських наук, професор Придністровського державного університету ім. Т. Г. Шевченка Г. П. Леонтяк і кандидат сільськогосподарських наук, доцент Уманського національного університету садівництва М. Ю. Осіпов, описують значення й умови створення художніх композицій і видів живих огорож, висвітлюють особливості вертикального озеленення у ландшафтному дизайні, добір рослин, формування живих огорож й об’єктів вертикального озеленення, догляд за ними, захисне, екологічне й архітектурно-художнє їх значення.

У книзі наведено понад 80 рослин, із яких формують живі огорожі та інші декоративні композиції. Навчальний посібник призначений для студентів спеціальностей: 54.03.01 – культура і мистецтво (дизайн середовища), 206 – садово-паркове господарство, 205 – лісове господарство як допоміжна навчальна література при вивченні дисциплін «Дендрологія», «Ландшафтна архітектура», «Садово-паркове будівництво», «Садово-паркова композиція» та інші.

     Із виданням можна ознайомитись у бібліотеці Уманського національного університету садівництва.