Меню
Остання редакція: 02 січня 2024

Відкрите практичне заняття на тему: «Селекція декоративних рослин, які розмножуються вегетативним шляхом»

     Днями на кафедрі садово-паркового господарства відбулося відкрите практичне заняття на тему: «Селекція декоративних рослин, які розмножуються вегетативним шляхом», за участі студентів ОР «Бакалавр» 21-сп та 21-лг груп, викладач – Українець О.А.

     Робота над створенням перспективних сортів декоративних рослин – пріоритетний напрямок інтенсифікації сільського господарства. Тому, студенти мали змогу ознайомитися з селекційним процесом декоративних рослин на прикладі троянд, вивчити первинний матеріал, техніку схрещування, принципи підбору батьківських пар. Олександра Анатоліївна, наголосила студентам про завдання, які ставляться перед селекцією, з огляду на переведення сільського господарства на ринкові відносини та входження України в Європейський освітній простір.

     Адже, селекційний процес відрізняється безперервністю, методи його весь час удосконалюються. Це обумовлено вимогами виробництва до нових сортів, їх продуктивності і якості продукції, здатності протистояти хворобам і шкідникам, а також просуванням сортів в нові райони, зміною технології вирощування і т. д. А тому, студентам важливо розв’язувати та вивчати широке коло проблем та задач в процесі вирощування декоративних рослин шляхом розуміння їх біологічних особливостей та використання як теоретичних, так і практичних методів.