Меню
Остання редакція: 21 жовтня 2017

Умови прийому до ВНЗ у 2018 році

Міністерством освіти і науки затверджено Умови прийому на навчання до закладів вищої освіти України в 2018 році.

У наступному році для вступу до вищих навчальних закладів будуть фіксованими два конкурсних предмети, а третій абітурієнт обиратиме з двох альтернативних варіантів. Так, перелік конкурсних предметів буде таким:

1-й предмет – Українська мова та література (фіксований);

2-й предмет – профільний (фіксований);

3-й предмет – на вибір з двох предметів, що закріплені за кожною окремою спеціальністю (альтернативний).

У 2018 році абітурієнти зможуть подавати для вступу до вишів сертифікати ЗНО 2018, 2017 і 2016 років. Ця норма поширюється на всі предмети, крім іноземних мов, оскільки  2018 року планується зміна умов проведення ЗНО з іноземних мов.

Подача вступниками заяв до вищих навчальних закладів у наступному році проходитиме від 12 до 26 липня (особи, які будуть надходити до установ вищої освіти на підставі співбесід, вступних іспитів або творчих конкурсів зможуть подавати заяви до 20 липня; абітурієнти, які поступатимуть лише на підставі сертифікатів ЗНО – до 26 липня).

Реєстрація електронних кабінетів абітурієнтів і завантаження в них необхідних документів розпочнеться 2 липня і завершиться о 18:00 25 липня.

Абітурієнти зможуть подати максимум 7 заяв не більш ніж на 4 спеціальності. Подання заяв на контракт не обмежується.

Рейтинговий список із зазначенням рекомендованих до зарахування на бюджет буде оприлюднений 1 серпня. На місця державного та регіонального замовлення зарахування відбудеться 7 серпня, а за кошти фізичних або юридичних осіб – не пізніше 30 вересня.

Знаючи етапи та умови вступної кампанії 2018, можна без перешкод вступити до Уманського НУС і стати студентом славетного вишу України.

Детальніше умови прийому за посиланням http://mon.gov.ua/activity/education/vishha/vstupna-kampaniya-2018/