Меню
Остання редакція: 15 листопада 2021

Участь науковців кафедри садово-паркового господарства у міжнародній виставці садової та ландшафтної архітектури Gardenia 2021

     Gardenia – це проєкт, який протягом 15 років став провідною виставковою подією в садівничому секторі в Центральній і Східній Європі.  GARDENIA є посередником у процесі обміну досвідом між професіоналами та мотивує польські, а також іноземні компанії створювати ефективні бізнес-стратегії на найближчі роки.

     Ярмарок GARDENIA дозволяє ознайомитися з спектром компаній садівничої галузі, які щороку представляють дуже широкий асортимент товарів і послуг на своїх красиво оформлених стендах. Основні категорії виставки: рослинний матеріал; насіннєвий матеріал; садові інструменти та обладнання; обладнання та прилади для садівництва; системи вимірювання та моніторингу; теплиці та фільтри; допоміжні матеріали; водяні насоси; добрива та засоби захисту; садова архітектура; стави; ландшафтна архітектура та багато іншого.

     Учасники цьогорічного ярмарку мали можливість взяти участь у низці цікавих конференцій, майстер-класів, тренінгів, які урізноманітнили процес відвідування ярмаркової виставки.

    У перший день ярмарку відбувся 15-й конгрес «Miejska Sztuka Ogrodowa». Тема цьогорічної зустрічі була: «Відбудуйте міста». Конференція була дуже популярною завдяки насиченій програмі лекцій, зокрема виступам міських активістів, архітекторів і менеджерів громадського простору.

     Водночас відвідувачі мали можливість не лише отримати теоретичні знання в галузі зеленого планування, а й багато практичних порад щодо стрижки та догляду за найпопулярнішими чагарниками та деревами. Серед доповідачів були іноземні архітектори, польські експерти, студенти.

     Учасники виставки представили також високий рівень квіткової віртуозності. Роботи майстрів експонувалися на спеціально облаштованій виставковій площі. Важливим питанням, яке піднімається в контексті флористики, є тренд екологічних аксесуарів і засобів, що подовжують життя зрізаних рослин, а також природний родовід і зовнішній вигляд композиції. Автори підкреслили екологічне походження використовуваного матеріалу, включаючи творче використання, наприклад, висушених рослин, природних матеріалів, таких як бавовняні шнури, дерево та метал або екологічну флористичну губку.

     Міжнародна виставка садової та ландшафтної архітектури Gardenia – це прекрасна можливість отримати нові практичні знання в садівництві і паркобудуванні, дізнатися сучасні тенденції в озелененні, побачити нові продукти від провідних виробників , обмінятися досвідом з колегами та однодумцями.

Михайло Осіпов, доцент кафедри садово-паркового господарства

Відео