Меню
Остання редакція: 15 грудня 2023

Співпраця із стейкхолдерами – важливий компонент формування фахових компетентностей

      Обов’язковим елементом підготовки висококваліфікованих фахівців є забезпечення програмних компетентностей та досягнення програмних результатів навчання у взаємодії науково-педагогічних працівників, роботодавців, випускників і студентів.

     14 грудня 2023 року відбулася зустріч з керівником ТОВ «Брусвяна» Євпак Катериною Євгенівною. Завдяки плідній співпраці зі стейкхолдерами та кафедрою садово-паркового господарства забезпечується поетапна практична підготовка майбутніх фахівців галузі садово-паркового господарства, проводиться курсове та дипломне проектування за завданнями виробництва. Не менш важливим є те, що забезпечується цільова підготовка випускників для підприємства при працевлаштуванні з урахуванням конкретної потреби, відбувається розробка інвестиційних проектів та бізнес планів, має місце проведення наукового консультування та супроводження інновацій.

     Стейкхолдер висловила свою готовність сприяти та створювати здобувачам вищої освіти умови для безпечної роботи на кожному робочому місці, проводити обов`язкові інструктажі з охорони праці та оформлення відповідної документації.

     За результатами зустрічі була досягнута домовленість щодо поновлення договору про співпрацю з ТОВ «Брусвяна».

     Такі зустрічі є частиною розвитку сучасної освіти та гармонізації освітніх програм з потребами роботодавців. Залучення стейкхолдерів допомагає закладам вищої освіти адаптувати освітні програми до сучасних тенденцій на ринку праці, забезпечуючи випускникам необхідні навички та знання для успішної кар’єри в сфері садово-паркового господарства.