Меню
Остання редакція: 30 квітня 2024

Секційне засідання в рамках наукової студентської конференції

     25 квітня відбулось засідання студентської наукової конференції, приуроченої 160- річчю від дня народження видатного науковця у галузі біологічних наук, професора Й.К. Пачоського на кафедрі садово-паркового господарства.

     Подія стала важливою спільною ініціативою студентів та викладачів, що зацікавлені у розвитку сучасного садово-паркового господарства. Через обмін ідеями та досвідом, учасники змогли висловити свої погляди та зробити важливі висновки, що сприятимуть подальшому збагаченню нашої професійної спільноти.

     Михайло ОСІПОВ, підкреслив, що створення садово-паркових об’єктів озеленення – складний і тривалий процес, пов’язаний як з етапами проєктування та розроблення проєктно-кошторисної документації, так і безпосередньо з самим процесом створення об’єкту, тобто з його будівництвом, формуванням рослинності, доглядом за насадженнями, утриманням і ремонтом основних його пристроїв і конструктивних елементів. Студенти повинні розуміти, що роботи в садово-парковому господарстві мають глибоку специфіку, відмінну від будь-якого іншого виду будівництва та ведення господарської діяльності, і виконується в певні періоди року, що пов’язано, насамперед, з життєдіяльністю рослин.

     Саме тому, на засіданні наукової конференції відбулося обговорення питань щодо процесу вирощування посадкового матеріалу декоративних рослин, його планування; порядку проведення проєктних робіт; організаційну сторону процесу садово-паркового будівництва і утримання об’єктів садово-паркового господарства, норм і правил виконання робіт. Темами дискусії були:

     1. Влаштування альпійської гірки. Підбір асортименту рослин і їх догляд. Доповідач – студентка 11 к-сп групи Рудас А.О. Керівник – аспірантка Калюжна Л.В.

     2. Вивчення агротехніки влаштування альпінаріїв. Доповідач – студентка 21-сп групи Трушевська Т.О. Керівник – доктор філософії, викладач-стажист Бровді А.А.

     3. Особливості створення газонного покриття різними методами. Доповідач – студент 21-сп групи Вітер В.Я. Керівник – к. с.-г. наук., доцент Величко Ю.А.

     4. Озеленення та благоустрій присадибної ділянки с. Родниківка Уманського району. Доповідач – студентка 41-сп групи Гнатюк Д.О. Керівник – к. с.-г. наук., доцент Осіпов М.Ю.

     5. Реконструкція озеленення та благоустрою території Уманської гімназії №14  Черкаської області. Доповідач – студент 41-сп групи Савранська Ю.М. Керівник – к. с.-г. наук., доцент Величко Ю.А.

     6. Еколого-біологічні особливості Chrysаnthemum L. в умовах Правобережного лісостепу України. Доповідач – студент 41-сп групи Георгіаді Н. Є. Керівник – к. с.-г. наук., доцент Пушка І.М.

     Із словами підтримки виступив доктор с.-г. наук, професор Анатолій БАЛАБАК. Він наголосив про те, що такі заходи допоможуть студентам набути досвіду створення та розробки концептуальних та інноваційних проєктних рішень об’єктів ландшафтної архітектури і дизайну зовнішнього середовища, а також набути навичок ораторської майстерності виступу перед публікою.