Меню
Остання редакція: 25 березеня 2024

Публічна презентація дисертаційної роботи Колісника Михайла Станіславовича на тему: «Особливості формування урожаю і якості насіння буряків цукрових залежно від елементів технології».

     В рамках наукової роботи 22 березня 2024 року відбулася публічна презентація дисертаційної роботи Колісника Михайла Станіславовича, поданої на здобуття наукового ступеня доктора філософії з галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство за спеціальністю 201 Агрономія на тему: «Особливості формування урожаю і якості насіння буряків цукрових залежно від елементів технології».

      В рамках наукової роботи 22 березня 2024 року відбулася публічна презентація дисертаційної роботи Колісника Михайла Станіславовича, поданої на здобуття наукового ступеня доктора філософії з галузі знань 20 Аграрні науки та продовольство за спеціальністю 201 Агрономія на тему: «Особливості формування урожаю і якості насіння буряків цукрових залежно від елементів технології». Дисертаційне дослідження виконувалось під керівництвом Поліщука Валентина Васильовича, доктора с.-г. наук, професора, члена-кореспондента НААН України.

     Доповідач представив результати своїх досліджень та наголосив на тому, що впровадження інтенсивних технологій вирощування буряків неможливе без використання якісного насіння, яке є не лише носієм продуктивності гібридів, а й важливим елементом технології вирощування культури. Адже забезпечення максимальної насіннєвої продуктивності буряків з високим показником якості вимагає розробки і впровадження у виробництво основних елементів технології вирощування. Михайло Станіславович також відмітив, що якість насіння залежить як від кліматичних умов, так і від агротехнічних прийомів його вирощування.

     Слід відмітити актуальність проведених досліджень, завершеність та оригінальність дисертаційної роботи.

     За результатами обговорення публічної презентації наукових результатів дисертаційної роботи Колісника Михайла Станіславовича рекомендовано подання наукової роботи до розгляду у спеціалізовану вчену раду.