Меню
Остання редакція: 13 грудня 2023

Практична підготовка студентів, як важлива складова навчального процесу

    Кафедра садово-паркового господарства має значну матеріально-технічну базу, адже без неї неможлива підготовка висококваліфікованих фахівців. Варто відмітити, що теплично-оранжерейний комплекс, площа якого складає 1100 квадратних метрів, для багатьох випускників Уманського НУС став місцем, де вони набувають не лише знань, а й практичного досвіду.

     Для закріплення теоретичних знань і формування практичних навичок студентів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» ОР « Бакалавр» 13 грудня 2023 року у теплично-оранжерейному комплексі відбулося практичне заняття з двох дисциплін: «Паркознавство» (тема заняття: «Тропічні і субтропічні рослини, рекомендовані для оранжерей у паркових умовах», викладачі Балабак А.Ф., Бровді А.А.) і «Декоративні рослини закритого ґрунту та аранжування» (тема заняття: «Еколого-біологічні особливості сукулентів», викладач  Шутко С.С.).

     Студенти 31-сп, 21к-сп, 21-сп та 11к-сп групи з цікавістю ознайомлювалися з колекцією субтропічних рослин, таких як: ківі, хурма, гранат, інжир та ін. На практичне заняття також був запрошений технік І категорії  оранжерейно-тепличного комплексу Уманського НУС Валера БАБІЙ, котрий розповів про специфіку вирощування рослин в умовах оранжереї, різноманітність оранжерейних рослин, їх походження, видовий склад, особливості еколого - морфологічної будови та приналежності  до певних екологічних груп, видовий склад, значення і використання їх в фармації, медицині та інших галузях, а також з правилами і прийомами догляду за сукулентами та рослинами закритого ґрунту.