Меню
Остання редакція: 23 квітня 2024

Практична підготовка студентів – складова навчального процесу

     Для успішної роботи з обраної спеціальності сучасний молодий фахівець поряд із глибокими теоретичними знаннями повинен мати необхідні уміння і навички для ефективного застосування їх на практиці. Досягається це шляхом практичної підготовки студентів у процесі навчання.

     Саме тому, 22 квітня студенти 31-сп групи спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» разом із викладачем-стажистом Ліліаною КАЛЮЖНОЮ провели практичне заняття з дисципліни: «Озеленення населених місць» в Національному дендрологічному парку «Софіївка» та відвідали локацію масового цвітіння магнолій. Там студенти мали змогу не тільки оволодіти теоретичними знаннями, а й здобути практичні навички щодо створення зелених насаджень різного функціонального призначення з подальшим використанням їх у професійній діяльності.

     Ліліаною Володимирівною було наголошено, що на даний час в різних частинах «Софіївки» нараховується понад 250 екземплярів магнолій, які розташовані по всьому парку. Магнолію, декоративно-листяне і гарноквітуче дерево, можна побачити в Грековій балці і в районі Звіринця, де знаходяться наймолодші насадження. Здобувачі освіти також мали змогу дізнатися, що у парку є близько 15 сортів цих рослин, а тому цвітіння одних видів магнолій змінюється цвітінням інших.

     Нині Національний дендрологічний парк «Софіївка» – науково-дослідний інститут Національної академії наук України, що створений та діє з метою проведення наукових досліджень, одним з напрямків яких є сприяння  отриманню та використанню практичних знань здобувачами вищої освіти.

     Такі практичні заняття дають змогу студентам кафедри садово-паркового господарства розв'язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми професійної діяльності у галузі вирощування декоративних рослин, фітодизайні та флористиці, проектуванні, створенні та експлуатації об’єктів садово-паркового господарства, а також у процесі навчання, що передбачає застосування теорій і методів рослинництва, ландшафтної архітектури, садово-паркового будівництва.