Меню
Остання редакція: 27 березеня 2024

Поетичний вечір «Іскри творчості запалюють серця»

     Серед багатьох винаходів людства поезія займає почесне місце. Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак. Зокрема, це стосується молоді, яка за допомогою поезії зможе відкрити для себе основоположні цінності життя.

     Саме тому 26 березня 2024 року в читальній залі бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбувся поетичний вечір пам`яті філософа, педагога Павла Миколайовича Ямчука під назвою: «Іскри творчості запалюють серця», в якому взяли участь студенти і викладачі кафедри садово-паркового господарства. Даний захід був організований та підготовлений працівниками бібліотеки, котрі ближче познайомили присутніх з життєвим шляхом Павла Миколайовича та його творчістю, яка сьогодні ожила і залишилася в серцях слухачів.

     Павло Миколайович вірив, що в душі кожної людини живе її внутрішній романтик, який нашіптує унікальні рядки, що згодом стають віршами. Саме цим зумовлений той факт, що поезія – завжди неповторність. Тому сьогоднішні продекламовані вірші допомогли побачити присутнім прекрасні й незвичайні сторони в повсякденних речах, у тому простому житті, яке оточує нас щодня.

     В наш час заохочення поетичної творчості, її поширення – це ще один із чинників сприяння культурному різноманіттю, життєво важливе джерело натхнення, адже поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва України.