Меню
Остання редакція: 14 березеня 2024

Онлайн-вебінар: «Антикорупція та доброчесність»

     12 березня 2024 року НПП кафедри садово-паркового господарства взяли участь в онлайн-вебінарі на тему: «Антикорупція та доброчесність», який провела Людмила МАШКОВСЬКА – уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в УНУС.

     Ефективна боротьба проти корупції в Україні потребує належного законодавчого забезпечення, формування дієвої системи державних органів, забезпечення належного координування, формування та реалізації антикорупційної політики, превентивних заходів щодо запобігання корупції. Саме тому адміністрація університету приділяє особливу увагу впровадженню та посиленню антикорупційних стратегій, забезпечуючи таким чином доброчесність в УНУС. Запровадження ефективної системи контролю та регулярні навчання персоналу є ключовими кроками для забезпечення прозорості та доброчесності. Цілком зрозуміло, що розбудова такої інституційної системи повинна відповідати міжнародним стандартам і передовій світовій практиці.

     Людмила Володимирівна порекомендувала працівникам, які займають адміністративно-господарські посади та виконують організаційно-розпорядчі функції, доцільність проходження онлайн-курсів: «Корупція-off: як боротися з корупційними ризиками у вищій освіті» та «Зрозуміло про конфлікт інтересів», посилання на які розміщені на офіційному сайті університету в розділі «Антикорупційна діяльність».

     Нині Україна приєдналася до міжнародного антикорупційного руху, ратифікувавши низку міжнародно-правових документів та розробивши на їхній основі національне антикорупційне законодавство. Тому антикорупційна обізнаність серед викладачів є необхідною частиною програми із забезпечення принципів доброчесності в системі вищої освіти. Адже кожен ВНЗ прагне встановлювати й заохочувати ефективні види практики, спрямовані на запобігання корупції та прагне періодично проводити оцінку відповідних правових інструментів й адміністративних заходів з метою визначення їхньої адекватності в плані  запобігання корупції та боротьби з нею.