Меню
Остання редакція: 19 квітня 2024

Обирай своє майбутнє в Уманському національному університеті садівництва!

       У квітні 2024 року Уманський національний університет садівництва традиційно відчинив свої двері для потенційних абітурієнтів.

       День відкритих дверей – це традиційний захід, у межах якого вступники мають змогу отримати необхідну інформацію про навчання в Уманському національному університеті садівництва. Особливо корисний він для тих абітурієнтів, які ще не визначилися з вибором майбутньої професії або мають сумнів щодо того, з якою саме сферою діяльності пов’язати своє життя.

       Відвідувачам було представлено експозиції рослин, які вирощуються на розсаднику кафедри садово-паркового господарства. Крім цього, під час заходу, що вже стало традицією, НПП кафедри провели екскурсію по теплично-оранжерейному комплексу, де розміщена колекція тропічних та субтропічних рослин. Всі бажаючі мали можливість на власні очі побачити різноманітні тропічні та субтропічні листопадні плодові (гранат, інжир, хурма, мушмула японська, ківі) та декоративні вічнозелені рослини (агава американська, юка Томсона, пальми: Вашингтонія китайська, Вашингтонія потужна, Сабаль низький, трахікарпус Фортуна, трахікарпус хістрікс, хамеропс приземкуватий, фінік канарський, фінік Теофраста) та почути розповіді про особливості їх вирощування. Під час екскурсії абітурієнти жваво задавали велику кількість запитань, що їх хвилювали, цікавилися рослинами розсадника кафедри, розмаїттям тропічної та субтропічної флори, робили селфі на пам’ять.

       Даний захід є унікальною можливістю заглибитись в атмосферу університетського життя, ознайомитись з матеріально-технічною та науково-методичною базою, а також різноманіттям спеціальностей, які пропонує навчальний заклад.