Меню
Остання редакція: 16 жовтня 2024

Лавандове поле в Уманському національному університеті садівництва

        Лавандові поля в Україні набирають великої популярності в декоративному садівництві. Саме тому, в рамках практичної підготовки студентів кафедри садово-паркового господарства, 10 жовтня 2024 року відбулася масова висадка лаванди на першому лавандовому полі в місті Умань.

       Здобувачі вищої освіти спеціальності 206 Садово-паркове господарство змогли на власному досвіді освоїти навички висадки рослин у відкритий ґрунт, дізнатися про способи розмноження та агротехніку догляду за лавандою.

      Лаванда – багаторічна ефіроолійна та ароматична рослина зі супротивними, лінійними або лінійно-ланцетними, з загорнутими краями, опушеними листками і суцвіттями блакитного, фіолетового, рожевого або білого кольору ( все залежить від сорту та виду лаванди).

     Викладацький склад кафедри садово-паркового господарства відмітив, що студенти набули професійних навичок та навчилися приймати самостійні рішення в реальних умовах. Це допоможе їм у майбутній професійній діяльності. А злагодженість і дружня атмосфера перетворили висадку лаванди в практичний захід, який в кінцевому висновку принесло гарний результат.

     Колектив кафедри вдячний студентам усіх освітніх рівні, які долучились до закладки лавандового поля у Уманському національному університеті садівництва.