Меню
Остання редакція: 23 жовтня 2019

Ландшафтний дизайн – гармонія природи і мистецтва

     Уманський національний університет садівництва гостинно зустрічав учнів шкіл, вчителів, батьків та всіх бажаючих під час Дня відкритих дверей. Майбутні абітурієнти мали змогу здійснити захоплюючу екскурсію територією одного з найстаріших і найавторитетніших аграрних закладів вищої освіти України.

     Майбутні студенти не оминули унікальної можливості ознайомитися із однією з найперспективніших галузей майбутнього – «Садово-паркове господарство». Саме в Уманському національному університеті садівництва на факультеті лісового і садово-паркового господарства здійснюється підготовка висококваліфікованих фахівців садово-паркового господарства, які впроваджують різні методи та принципи озеленення об’єктів. Галузь стрімко розвивається, а попит на такі послуги тільки зростає. Нині модні тенденції диктують життя в заміських будинках із красивою, оригінально озелененою, доглянутою територією навколо.

     Вітаючи майбутніх абітурієнтів, науково-педагогічні працівники кафедри садово-паркового господарства розповіли гостям про основні навички та вміння випускників спеціальності 206 «Садово-паркове господарство», зокрема:

-     детально розробляти генеральний план втілення дизайнерської ідеї;

-     облаштовувати сад, як гармонійне місце комфортного відпочинку;

-     підбирати рослини і складати з них композиції, які підходять за формою, кольором і біологічними особливостями;

-     використовувати на практиці особливості ділянки і при необхідності корегувати їх;

-     висаджувати рослини у сприятливі ґрунтові умови й відповідні терміни;

-     оформляти дизайнерський проект для презентації замовнику і т.д.

     Також абітурієнти дізналися про переваги навчання в університеті та на факультеті лісового і садово-паркового-господарства зокрема, й побажали відповідального ставлення до вибору майбутньої професії. 

     Гості відвідали оранжереї університету та ознайомилися з цим прекрасним місцем для набуття практичних навичок сьогоднішніми студентами факультету. У теплично-оранжерейному комплексі проводяться практичні заняття та навчальна практика для поглибленого вивчення студентами основних теоретичних положень розсадництва, основ організації декоративних розсадників, загальної агротехніки вирощування садивного матеріалу, технології виробництва різних видів садивного матеріалу декоративних деревних порід, особливостей розмноження і вирощування основних декоративних культур тощо.

     Сподіваємося, що традиційний День відкритих дверей, приязне ставлення співробітників кафедри залишили позитивні враження у абітурієнтів, батьків і вчителів.

     Щиро запрошуємо молодь до дружньої університетської родини! Долучайтеся до успішних, амбітних, перспективних!

 

 

Доцент кафедри

садово-паркового-господарства

 Михайло Осіпов