Меню
Остання редакція: 20 жовтня 2023

Круглий стіл «Вирощування та підбір декоративних рослин для створення садово-паркових об’єктів».

Круглий стіл «Вирощування та підбір декоративних рослин для створення садово-паркових об’єктів».

 18 жовтня 2023 р. на базі кафедри садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва відбулося засідання круглого столу «Вирощування та підбір декоративних рослин для створення садово-паркових об’єктів».

Відкрила засідання круглого столу завідувач кафедри садово-паркового господарства, доцент Юлія ВЕЛИЧКО.

Доктор сільськогосподарських наук, професор Анатолій БАЛАБАК, наголосив про важливість проведення даних заходів для студентства та науково-педагогічних працівників. Зокрема, він зазначив, що наразі вкрай важливим є набуття досвіду науково обґрунтованого підходу вирощування рослин для впроваджування їх в декоративне садівництво.

Доцент, гарант освітньої програми садово-паркове господарство першого (бакалаврського) рівня Ірина Пушка, зауважила, що проведення даних заходів є вкрай важливим для набуття студентами навичок спілкування, апробації власних досліджень та удосконалення ораторського мистецтва.

Доцент Михайло ОСІПОВ у своїй доповіді акцентував увагу учасників на економічному ефекті при використанні новітніх методик та сучасної агротехніки вирощування рослин, зокрема туї західної.

До участі у засіданні круглого столу долучилися також студенти спеціальності садово-паркове господарство першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня. Олександр БАЛАБАК, студент 11 м-сп групи ознайомив присутніх з декоративними властивостями представників роду Corylus L. та перспективами їх використання в озелененні. Студентка 31-сп групи Ангеліна ДІСЮК представила доповідь на тему: «Особливості використання видів Parthenocissus в озелененні в умовах Правобережного Лісостепу України». Анастасія РУДАС, студентка 11к-сп групи виступила з доповіддю «Особливості формування кам’янистих гірок для садового дизайну».

Усі доповіді супроводжувалися активним обговоренням та отримали схвальні відгуки, цікаві пропозиції і рекомендації щодо подальших досліджень.

 

Ірина ПУШКА, доцент кафедри садово-паркового господарства