Меню
Остання редакція: 11 листопада 2019

Круглий стіл «Сучасні напрямки та технології в ландшафтному дизайні»

    7 листопада 2019 року на кафедрі садово-паркового господарства факультету лісового і садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва відбулося засідання круглого столу на тему «Сучасні напрямки та технології в ландшафтному дизайні».

        Із доповіддю «Особливості вирощування садивного матеріалу малопоширених декоративних культур» виступив завідувач кафедри садово-паркового господарства, професор, д. с.-г. наук Анатолій Балабак. Він розкрив питання заготівлі посадкового матеріалу, строки й особливості його висаджування та дорощування в умовах Правобережного Лісостепу України. Анатолій Федорович продемонстрував, як потрібно заготовляти посадковий матеріал та вкорінені декоративні рослини.

    Про «Селекційні аспекти досліджень та перспективи розвитку сортів троянд для ландшафтного проектування» розказала викладач кафедри Олександра Українець, охарактеризувавши декоративні особливості троянд, перспективи їх використання у ландшафтному дизайні та важливість селекційних досліджень, що сприятимуть збільшенню декоративних якостей і розширенню асортименту.

    Про «Особливості підбору садивного матеріалу для ландшафтного дизайну» розповів доцент Михайло Осіпов. Доповідач висвітлив основні критерії, якими потрібно керуватись при виборі посадкового матеріалу, наглядно продемонстувавши. Наголосив на проблемах, які виникають у випадку нехтування цими правилами. 

    Із доповіддю «Особливості вирощування плетистих троянд із використанням стимуляторів росту» виступила викладач кафедри Лілія  Миронова, яка представила зведені аналітичні дані за три роки своєї наукової діяльності й провела аналіз отриманих результатів. Лілія Миколаївна акцентувала увагу на потребі використання стимуляторів росту при розмноженні троянд та їх вирощуванні. Також презентувала результати досліджень із розмноження культури троянд в умовах in vitro та введення їх у культуру in vivo.

    Принципи влаштування та догляду за системою автоматичного поливу в доповіді: «Система автоматичного поливу як невід’ємна складова садово-паркового об’єкту» висвітлив доцент Михайло Осіпов, охарактеризувавши складові системи автоматичного поливу та етапи її проектування і монтування.

     Колектив кафедри садово-паркового господарства висловлює подяку всім учасникам круглого столу.

Доцент кафедри садово-паркового господарства Михайло Осіпов.