Меню
Остання редакція: 16 жовтня 2024

Єдність теоретичної і практичної підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 206 Садово-паркове господарство

     Професійна підготовка здобувачів вищої освіти передбачає нерозривну єдність теоретичної і практичної підготовки протягом всього періоду навчання у закладі вищої освіти.

     З цією метою студенти 11-сп групи спеціальності 206 Садово-паркове господарство разом із викладачем-стажистом Анною БРОВДІ провели практичне заняття з дисципліни: «Основи фахової підготовки» в Національному дендрологічному парку «Софіївка».

     Адже, розглядаючи історичні садово-паркові об’єкти, перед студентами постає завдання визначення стилю. Часто студенти-першокурсники не можуть з певністю відповісти до якого стильового напрямку, прийнятого в художньому мистецтві та архітектурі, варто віднести ті чи інші об`єкти. Усе це дає підстави стверджувати, що назріла потреба випрацювати чітку систему практичних навичок у студентів.

     Саме тому, Анна Андріївна розповіла про садово-парковий досвід України та творчий синтез архітектури й мистецтва Заходу і Сходу, стилі мистецтва та їх основні ознаки, пропущені крізь призму національних традицій. Цей досвід став мостом, через який садово-паркове мистецтво, зокрема, знайшло свій шлях до архітектурних і мистецьких надбань, створивши власне художньо-образне звучання в садово-парковому мистецтві.