Меню
Остання редакція: 30 листопада 2023

БПЛА у садово-парковому господарстві

     У рамках наукової співпраці між кафедрою садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва та кафедрою садово-паркового господарства Хортицької Національної Академії (м. Запоріжжя), доцент кафедри Михайло ОСІПОВ відвідав гостьову лекцію щодо застосування БПЛА в садово-парковому господарстві. Доповідачем виступив професор, доктор сільськогосподарських наук Бережанського агротехнічного інституту Дмитро БІДОЛАХ.

     Дмитро Ілліч ознайомив слухачів із особливостями роботи квадрокоптерів у садово-парковому та лісовому господарстві, поділився досвідом проведення зйомки ландшафтних об’єктів, опрацюванням матеріалів та науковими напрацюваннями.

     Лекція професора Дмитра БІДОЛАХИ про використання БПЛА (безпілотних літальних апаратів), зокрема квадрокоптерів, у садівництві була досить інформативною та пізнавальною. Його досвід у садово-парковому та лісовому господарстві в поєднанні з практичними знаннями щодо зйомки ландшафтних об’єктів та обробки матеріалів, був дуже цінним для учасників.

     Використання БПЛА в садово-парковому господарстві – це інноваційний підхід, що дозволяє проводити детальні аерофотозйомки великих територій, ефективний моніторинг здоров’я рослин і навіть допомагати у виконанні таких завдань, як посів або обприскування. Ця технологія швидко розвивається і стає все більш доступною, що робить такі лекції та обмін знаннями вкрай важливими для того, щоб залишатися на передовій аграрної науки.

Михайло ОСІПОВ, доцент

кафедри садово-паркового господарства