Меню
Остання редакція: 25 березеня 2024

Академічна доброчесність – шлях до отримання якісної освіти

     25 березня 2024 року доцентом кафедри садово-паркового господарства Іриною ПУШКОЮ було проведено виховний захід на тему: «Академічна доброчесність як актуальна потреба сучасності» для студентів ОР «Бакалавр».

 

     Якісна освіта різних рівнів – важлива умова практичної діяльності будь-якої людини, запорука успішної самореалізації, життєдіяльності як окремої особи, так і всієї людської спільноти.

     На даний час академічна доброчесність стала невід’ємною складовою системи забезпечення якості освітнього процесу у вищих навчальних закладах України. Саме тому 25 березня 2024 року доцентом кафедри садово-паркового господарства Іриною ПУШКОЮ було проведено виховний захід на тему: «Академічна доброчесність як актуальна потреба сучасності» для студентів ОР «Бакалавр».

     Захід було спрямовано насамперед на популяризацію доброчесності в освітньому середовищі, боротьбу з плагіатом та підвищення рівня академічної культури. Значну увагу було зосереджено на Положенні про академічну доброчесність, яке розміщене на сайті Уманського національного університету садівництва, де, зокрема, йдеться про принципи дотримання та політику академічної доброчесності в університеті, заходи щодо запобігання недотримання її норм та правил.

     Студенти також ознайомилися зі статтею 42 Закону України «Про освіту», де говориться, що академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень.

     Студенти активно включилися в обговорення почутого, задаючи велику кількість запитань, на які отримали вичерпні відповіді та лайфхаки щодо написання та належного оформлення письмових робіт із досвіду модератора заходу.

     Віримо, що здобувачі вищої освіти неодмінно будуть дотримуватися принципів академічної доброчесності, адже це є запорукою успішного навчання і подальшої кар’єри.