Меню
Остання редакція: 09 листопада 2017

Відбулася науково-практична конференція «Садово-паркове мистецтво: досягнення та перспективи»

   7 листопада 2017 року на кафедрі садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва відбулася науково-практична конференція: «Садово-паркове мистецтво: досягнення та перспективи».

   Метою даного заходу було – обговорення актуальних питань сучасного стану та перспектив розвитку садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури, проблем збереження культурної спадщини парків та скверів, етапів формування простору в урбанізованому середовищі.

                    

   З вітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету лісового і садово-паркового господарства, д.с.-г. н., професор Валентин Поліщук, який відзначив науковий та аналітичний зміст поданих досліджень.

   Наукова тематика робіт учасників конференції була актуальною та різноманітною. Із доповідями виступили студенти факультету лісового і садово-паркового господарства: Олександр Поліщук, група 21-сп – «Робота з гібридизації представників роду Iris L. в Уманському НУС»; Марія Михайлова, група 61-спм – «Символізм садово-паркових композицій»; Юлія Майборода, група 41-сп – «Принципи підбору рослин в ландшафтному дизайні». 

         

   Викладач кафедри садово-паркового господарства Лілія Миронова на конференції представила результати дослідження класифікації троянд та перспективи їх використання в озелененні.

   Аспірантка кафедри садово-паркового господарства Анна Бровді представила матеріали біолого-екологічних особливостей розмноження і вирощування сортів троянд групи флорибунда та їх використання в озелененні.

   Науково-практична конференція: «Садово-паркове мистецтво: досягнення та перспективи» відбулася на високому науковому рівні. Обрана тема науково-практичної конференції послугувала підґрунтям для обміну думками із вказаної тематики.

   За результатами конференції буде сформована збірка матеріалів тез та доповідей і розміщена на сайті кафедри садово-паркового господарства.

 

Михайло Осіпов, викладач кафедри садово-паркового господарства