Меню
Остання редакція: 09 червня 2017

Уманські школярі провели практику в Уманському НУС

Днями учні навчально-виховного комплексу «Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання» Уманської міської ради Черкаської області відвідали з екскурсією кафедру садово-паркового господарства Уманського національного університету садівництва.

Школярі здійснили захопливу мандрівку територією студентського містечка університету, ознайомилися з історією створення славетного Уманського національного університету садівництва – одного з перших навчальних закладів на території міста Умань. Викладачі кафедри з радістю розповіли допитливим школярам про цікаві моменти із навчання студентів факультету лісового і садово-паркового господарства та про затребуваність професії спеціаліста із садово-паркового господарства.

Школярі отримали масу задоволення та неймовірно позитивні емоції, відвідавши теплично-оранжерейний комплекс Уманського НУС. Учні були в захваті від колекції цитрусових (лимони, апельсини, грейпфрути, мандарини) та колекції субтропічних рослин (ківі, хурма, гранат, інжир та ін.).

Також школярам було продемонстровано унікальне зібрання гербаризованих зразків

У Музейній кімнаті стародруків університету учні не лише ознайомилися із етапами становлення закладу, а й досхочу поласували духмяним варенням, звареним за понад столітніми рецептами тогочасних студентів.

Колектив кафедри висловлює подяку співробітникам університету за допомогу в організації екскурсії.