Меню
Остання редакція: 14 червня 2016

Практична підготовка фахівців садово-паркового мистецтва

Головною складовою навчання в Уманському національному університеті є проходження фахових практик. На кафедрі садово-паркового господарства студенти набувають практичні навички створення зелених насаджень та агротехнічні заходи посадки та догляду за рослинами.

Теплично-оранжерений комплекс є невід’ємною складовою кафедри садово-паркового господарства Уманського НУС, де студенти навчаються веденню тепличного господарства, що в подальшому слугує поштовхом для відкриття власної справи.

На кафедрі функціонує лабораторія «Інтродукції, адаптації, розмноження і вирощування декоративних і лісових культур», метою якої є надання студентам опанувати методи розмноження декоративних, лісових та плодових рослин.

На колекційному ботанічному розсаднику кафедри садово-паркового господарства висаджено більше 750 видів рослин. Він є унікальним місцем підготовки фахівців не лише з садово-паркового господарства, але й із плодівництва та агрономії. Студенти навчаються агротехніки догляду за рідкісними видами рослин.

 

Лише закріплені теоретичні знання практичними дають змогу сформувати спеціаліста садово-паркового мистецтва – ландшафтного дизайнера, який буде конкурентоспроможнім на ринку праці України.

Михайло Осіпов, викладач

кафедри садово-паркового господарства