Меню
Остання редакція: 21 квітня 2018

На кафедрі садово-паркового господарства відбулася Міжнародна науково-практична конференція

18 квітня 2018 року на кафедрі садово-паркового господарства відбулася

Міжнародна науково-практична Інтернет конференція

«АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ САДОВО-ПАРКОВОГО МИСТЕЦТВА»

 

Тематичними напрямками

роботи конференції були:

 

1. Садово-паркове господарство;

2. Лісове господарство;

3. Селекція і генетика декоративних і лісових рослин;

4. Інтродукція і адаптація декоративних і лісових рослин;

5. Екологія та збалансоване природокористування;

6. Біологія.

 

До роботи в конференції було подано наукові праці які висвітлюють сучасний стан та проблеми садово-паркового господарства, лісового господарства, екології та інших галузей.

 

Із вітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету лісового і садово-паркового господарства, професор, доктор сільськогосподарських наук Валентин Поліщук. Валентин Васильович підкреслив, що подібні заходи є невід’ємними і актуальними для викладачів, науковців та студентів. Вони сприяють підвищенню професіоналізму та обміну досвідом між науковцями.

Технологічні аспекти ведення розсадництва висвітлив завідувач кафедри садово-паркового господарства, професор, доктор сільськогосподарських наук Анатолій Балабак.

Завідувач кафедри лісового господарства, професор, доктор сільськогосподарських наук Володимир Шлапак розповів про історію будівництва дендрологічного парку «Софіївка» і наголосив, що будь-які проектні роботи повинні бути задокументовані для подальшої можливості реставрації чи реконструкції садово-паркового об’єкту, навіть через століття.

Із особливостями весняних робіт на садово-паркових об’єктах, учасників конференції, ознайомив старший викладач кафедри садово-паркового господарства Михайло Осіпов.

Колектив кафедри садово-паркового господарства дякує учасникам конференції за змістовні та актуальні доповіді й бажає всім вагомих наукових здобутків в обраній галузі.